Eredményes klarinétosok

Korábban már hírt adtunk arról, hogy zeneiskolánk négy klarinétosa is bejutott a XIV. Országos Klarinétverseny döntőjébe, melyet 2019. február 8. és 10. között rendeztek meg több fordulóban Budapesten. Már önmagában ez is kiemelkedő eredmény, de a négy résztvevő (Ábrahám Soma, Pókai Ágnes, Pókai Lilla és Scheidler Réka) közül hárman díjat is hoztak haza. Pókai Ágnes és Scheidler Réka különdíjat kapott, Pókai Lilla pedig II. helyezést ért el. Nagyon gratulálunk mindannyiuknak!

Két tehetséges klarinétosunk az imént említett országos döntőt követő héten, 2019. február 15. és 17. között egy nemzetközi versenyen is szerepelt: Szabadkán a FEMUS 2019 Nemzetközi Zeneművészeti Fesztiválon Pókai Lilla “First Prize”, Scheidler Réka pedig “First Prize Bronze” díjban részesült. Szívből gratulálunk nekik ehhez a fantasztikus eredményhez is!

Nem szabad megfeledkeznünk a gyerekek mellett tanárukról, Seleljo Jaroszlavról sem, akinek unikális pedagógiai módszere és kitartó munkája elengedhetetlen volt ezeknek az eredményeknek az eléréséhez. Ugyanígy meghatározó volt a munkája Seleljo Alexandrának is, aki mindvégig a gyerekek mellett volt és segítette őket – a zongora túloldalán.