Csellistáink szép eredményei

Idén a járványhelyzet miatt a hangszeres versenyeket online formában tartották meg. Ez másmilyen kihívások elé állította növendékeinket és tanárainkat, de gordonkás tanulóink közül ketten gyönyörű eredményeket értek el.

A XVI. Országos Friss Antal Gordonkaverseny regionális válogatójára Színé Köntös Hedvig gordonkatanárunk két növendékünket készítette fel, akik mindketten bejutottak (Szőts Ármin maximális pontszámmal) az országos verseny döntőjébe. Eredményeik: Bányai Brigitta I. korcsoportban különdíjat kapott, Szőts Ármin III. korcsoportban 3. helyezett lett!
A szombathelyi Sistrum Gordonkaversenyre már bejutni is nagy teljesítményt jelent, de ezen a versenyen már jegyzik iskolánkat. A megmérettetésben mind Bányai Brigitta, mind Szőts Ármin ezüst minősítést szerzett.

A diákok korrepetitora mindkét versenyen Seleljo Alexandra volt, a felkészítő tanár: Színé Köntös Hedvig.

Szőts Ármin növendékünk már évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy a zenét választja hivatásául: idén márciusban sikeres felvételi vizsgát tett a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumba, amelynek a 2021/2022-es tanévtől lesz tanulója. Nagyon sok szeretettel gratulálunk neki.


Szőts Ármin a fent említett sikerei mellett ez év márciusában átvehette a Völgység Talentuma díjat is, melyhez szintén gratulálunk.