Akkordikus tanszak (ütő)

Gyurkó Kinga – ütőtanár

“1989-ben születtem Pécsett, félig zenész családba. Édesapám trombitásként évtizedekig a mai nevén ismert Pannon Filharmonikusok tagja volt. Jelenleg kollégák vagyunk, ő trombitatanár itt a zeneiskolában. A hasonló személyiségünk, a temperamentumunk, a sok közös zenélés és a munka még szorosabbá tette a kapcsolatunkat.

2008-2017-ig a Pannon Filharomikusok kisegítő művészeként sok tapasztalatot szereztem, sok koncert van a hátam mögött. A zenekari játék által sokat tanultam és fejlődtem, amit a tanításban, a kamarázásban kamatoztatni tudok.

2012 szeptemberétől tanítok Bonyhádon. Az óraadói, majd a fél státuszom egészre bővült a tanszak és a hangszerpark folyamatos fejlődésének és a hangszer népszerűségének köszönhetően.

Az ütősök sokféle hangszeren játszhatnak, dobokon és dallamhangszereken egyaránt.Van lehetőség például szólóban zongorakísérettel fellépni, kamarázni, vagy épp a fúvószenekarban játszani. Nagy hangsúlyt fektetek a dobfelszerelés oktatására, hiszen a mai fiatalok körében a legelérhetőbb, legkedveltebb hangszer, sőt tevékenység.

Fontos számomra a gyermekközpontúság, a szeretetpedagógia, a zene szeretetének átadása, a tudásátadás, a közösségépítés, a személyiség fejlesztése, a kreativitás és a tehetséggondozás.

Örömmel tölt el, hogy azért élhetek, amit igazán szeretek. A zenélés a lételemem.

Magas érzelmi töltöttséggel, jó energiákkal, megfelelő önbizalommal, kifinomult zenei ízlésvilággal rendelkezni, érteni és érezni a zenét kiváltság az élettől. Mással nem pótolható. Kívánok mindenkinek jó zenélést, szép sikereket, várok mindenkit szeretettel a tanszakomra.”