Klasszikus billentyűs tanszak

Győri Eszter – zongora

„2019-ben szereztem zongoratanári diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán. Az egyetemi évek során lehetőségem nyílt külföldi és hazai előadóművészek zongora mesterkurzusain részt venni, illetve szakmai gyakorlatot szerezni az alap- és középfokú zeneoktatásban egyaránt.

2019 őszén kezdtem meg zenetanári tevékenységemet Szegeden. 2020 szeptembere óta vagyok a bonyhádi Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola zongoratanára és korrepetitora, és kalauzolom növendékeimet nagy szeretettel a zene világában.

Pályám során volt szerencsém a legkisebbektől kezdve a felnőttekig többféle korosztály alapfokú zongoratanításában is tapasztalatokat gyűjteni. Zongorakísérőként vonós és fafúvós tanszakokon működtem közre, vettem részt hangversenyeken, hangszerbemutatókon, kollégákkal folytatott kamaraprodukciókban.

Oktatói munkám során mindig lelkesedéssel tölt el megtalálni tanítványaimhoz azokat a módszereket, eszközöket, szavakat, melyek által sikeresen oszthatom meg velük a tudásomat, ismertethetem meg őket a zongorázás alapjaival, segíthetem hozzá őket mindahhoz, melyet megtapasztalhatnak a zenélés által. A testre és lélekre gyakorolt számtalan ismert pozitív hatása mellett azt gondolom, a zene csodálatos eszköz arra, hogy a játékos kifejezhesse önmagát, hogy egy örömtelibb, teljesebb életet élhessen meg általa.

Pedagógiai célkitűzéseim közé tartozik a szaktárgyi tudás hiteles átadása mellett a tanulók zenei képességeinek egyénre szabott fejlesztése, személyiségük kibontakoztatása.”