Moderntánc tanszak

A 2003 szeptembere óta fennálló moderntánc képzés működésének 15 éve alatt országos hírnévre tett szert. A számos fellépés és versenyeredmény mellett jelentős a szakirányban továbbtanulók száma. Tanulóink megtalálhatók a Magyar Táncművészeti Egyetem balettművész szakán és Táncpedagógiai Intézetében, a Pécsi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium táncművészeti tagozatán, a Szegedi Kortárs Balett és az Attraction árnyszínház társulatának tagjaiként.

Táncos darabjainkat, programjainkat a bonyhádi közönség is nagy érdeklődéssel fogadja. Legnépszerűbb előadásaink az elmúlt 15 évből: A dzsungel könyve (2006), Beszélő testek (2009), A kis gyufaárus lány (2010, 2016), A pillanat ihlette művészet (2013, 2015), Tündér Lala (2013), A Pad (2013), Mondjátok hát, hogy nem reménytelen (2014), valamint szabadtéri performance-aink.

Versenyeredményeink közül a legkiemelkedőbbek: az Országos Modern-, Kortárstánc Tanulmányi Versenyen elért számos első helyezésünk és különdíjunk; a Táncpedagógusok Országos Szövetségének rendezésében megvalósuló Országos Táncművészeti Fesztiválokon elért dobogós helyezéseink; és az Országos Táncjáték Fesztiválon elért két első helyezésünk.

A táncórákon folyó munkán és versenyzésen kívül intenzív nyári/őszi tánckurzusokat szervezünk, ahol a gyerekek országos és nemzetközi hírű táncpedagógusokkal, táncművészekkel, drámatanárokkal dolgozhatnak, játszhatnak.

A tanórán kívüli tevékenységek finanszírozását igyekszünk pályázatokkal, támogatói rendezvényekkel segíteni, ebből a célból hoztuk létre az ART-KONTAKT Bonyhádi Kortárstánc Egyesületet is.

 

Hitter Zsolt nívódíjas modern-kortárs táncpedagógus, társastánc pedagógus

„Táncos pályafutásomat egy amatőr társastánc együttesben kezdtem. Ez adta az indíttatást, hogy jelentkezzem a Magyar Táncművészeti Főiskola társastánc pedagógus szakára, melyet sikeresen elvégeztem. Ezzel párhuzamosan a Hidas Néptánc Egyesületben táncoltam, valamint néptáncot oktattam. Közben elvégeztem egy „C” kategóriás néptáncoktatói tanfolyamot is.

2004 óta, a kezdetektől tanítok a bonyhádi művészetoktatásban.

Szarvas Szilvia kolléganőm kérésére jelentkeztem a moderntánc pedagógus képzésre, amit szintén a Magyar Táncművészeti Főiskolán végeztem el.

Társastáncos tanítványaimmal több regionális és országos versenyen indultunk el, ahol helyezést is szereztünk. Rendszeresen felléptünk iskolai és városi rendezvényeken.

Moderntáncos tanítványaimmal több országos, rangos versenyen értünk el dobogós helyezést, többek közt maximum pontszámmal első helyezést is; valamint regionális versenyeken is díjazottak lettünk. 2020-ban a Táncpedagógusok Országos Szövetsége Modern-kortárs táncpedagógus nívódíjjal tüntetett ki.”