Vokális tanszak (magánének)

Ócsai Annamária – magánénektanár

“Ócsai Annamária vagyok, a zeneiskola magánénektanára.

2009-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának énekművész-tanár szakán. A magánének-tanítást 2008-ban kezdtem Mohácson, majd 2012-ben csatlakoztam a Bonyhádi Bartók Béla Zeneiskola tanári karához. Számos nemzetközi mesterkurzuson képeztem/képzem magam mint magánénekes és tanár, valamint részt vettem  nemzetközi énekversenyeken is. Koncerteztem számos nagy múltú szimfonikus zenekarral, és több operaprodukcióban is énekeltem. 2020-ban alapítottam egy saját zenekart, de a koncertezés mellett  fő munkám a tanítás.

Nagyon szeretem tanítani a középiskolás korosztályt. Mindegyikük külön egyéniség, különböző élethelyzettel, háttérrel és lelki nyitottsággal. Ha megtalálja az ember hozzájuk a titkos kulcsot, akkor szárnyalnak, nemcsak hangilag, hanem lelkileg is.

Növendékeim több elismert országos és regionális énekversenyen mérettettek meg az évek alatt, és szép sikereket értek és érnek el, mind a mai napig. Emellett tanszaki koncerteken léphetnek fel, ahol megmutathatják a család és barátok előtt, hogy milyen kincs rejtőzik a torkukban.

Várom szeretettel az énekelni vágyó diákokat, hogy ne csak a fürdőszoba falai között maradjon a tehetség!”